Прескочи до съдържанието

Аромагичен дневник на Валентина от Fairy Scents

Магнолия

Снимка към публикация

Магнолията е един от най-многоликите ароматни материали в парфюмите. Ако никога не сте помирисвали етерично масло от магнолия, почти сигурно е да предположите всичко друго, но не и да го свържете с грациозните цветове на вечнозеленото дърво Michelia alba.

Прелестен цвят на кралска магнолия

В натуралните парфюми се използват два различни ароматни материала от Michelia alba - етерични масла от цветовете и от листата, получени чрез парна дестилация.

Етеричното масло от цветовете на магнолията има сладък и богат цветист мирис с изразени плодови нотки, напомнящи на узрели кайсии и сочни праскови, билкови нюанси на медоносна липа и зелен чай, букет от бели цветя и всичко това гарнирано с доза кремообразност и сапунени балони. Едновременно нежен и силен, свенлив и завладяващ, женствен и мъжествен, остър и мек, топъл и прохладен аромат, който няма да остави никого равнодушен.

Етеричното масло от листата на магнолия има сходни характеристики на аромата, които са една идея по-ефирни, подобаващи на високата нота, която заема в пирамидалната структура на парфюма. В него се усеща свежия полъх на пролетта, росната светлозелена трева, нежните момини сълзи и бели фрезии, и загатната щипка пикантност.

  Съчетанието от листата и цвета на магнолията внася едновременно въздушност и дълбочина в парфюма. Етеричното масло от листата на магнолия е връхна нотка, а това от цветята е средна, и биха могли да играят централни роли в парфюми на най-различни теми - флорални, ориенталски, шипрови, гурме, дървесни.

Магнолията и нейните аромати винаги ми разказват романтични истории, пораждат у мен любовно чувство, усещане за споделеност и доверие. В четири от парфюмите на Fairy Scents магнолията изпълнява главна роля - L`amour dan l`air, Love, Доверявам се и Natural Woman.

Натурални парфюми на Fairy Scents с Магнолия

 

Ако от Аромагичния дневник ви е харесала или е била полезна за вас, може да я споделите с приятели.

 

Още такива записки от ароматните дневници на Валентина може да откриете .