Прескочи до съдържанието

Аромагичен дневник на Валентина от Fairy Scents

Валентина си води запски в дневника, сред природата

Какво представлява този дневник

Здравейте! Аз съм Валентина, а това е моето виртуално пространство, в което споделям записки от страниците на ароматните си дневници.

Обичам да пътувам, да посещавам нови места и да срещам различни култури, да наблюдавам хората, животните и растенията и всичко това да изследвам през ароматите. Зад всеки аромат се крият безброй преживявания. Всяко място има своите аромати, а те се свързват с различни емоции. Колкото по-силни са тези емоции, толкова по-трайно остават спомените ни за ароматите, свързани с тях.

Воденето на ароматен дневник е неизменна част от обучението на всеки парфюмерист. Тренирането на обонянието включва изследване на всякакви аромати, които ни заобикалят и свързването им с места, звуци, картини, събития и емоции. Колкото повече изучаваме ароматите в детайли, толкова по-лесно ги разпознаваме и описваме с думи.

В раздела Ароматни истории ще можете да прочетете разкази за места из България и в чужбина, описани през ароматите, които съм усетила. Разделът Градина за парфюми съдържа полезна информация за ароматните растения от моята градина и извън нея. Растенията с характерни мириси предоставят големи възможности за трениране на обонянието и експериментиране. Важно е доброто познаване на състава на растенията, тъй като някои от тях са потенциално опасни за здравето на хората. За своите опити и наблюдения ще споделям в раздела Експерименти с ароматни растения. А за миризмите на различни материали, които влизат в състава на натуралните парфюми ще можете да четете в Парфюмни материали.

Ароматите са навсякъде около нас. От нас зависи да се научим да общуваме с тях, да ги познаваме и да черпим вдъхновение от тях.

Пожелавам ви приятно четене на следващите истории. Вярвам, че всеки читател, който се е спрял тук, ще открие нещо полезно и интересно за ароматите.

Последни записки