Прескочи до съдържанието

Аромагичен дневник на Валентина от Fairy Scents

Анфльораж от Фрезии

Снимка към публикация

В практиката ми често се случва някой да сподели колко много харесва аромата на фрезии и естествено следва въпроса дали съществува етерично масло от тях. 

В натуралната парфюмерия сме лишени от това забележително ухание, съчетало в себе си цитрусова свежест, пудрена ванилова сладост и опияняващ букет от бели цветя. Ако вдъхнете от аромата още по-дълбоко, ще усетите гъделичкаща пиперливост, сочни плодове и пролетна зеленина. Безспорно фрезиите са едни от любимите пролетни цветя, които освен че са празник за обонянието, носят не по-малко наслада за очите със своите пъстри цветове. 

Ако случайно попаднете на етерично масло от фрезия, бъдете сигурни, че е реконструирано чрез синтетични ароматични вещества. На едната ръка се броят абсолюта, получени чрез техниката енфлораж, които обикновено са в малки количества и цената им няма да ви остави равнодушни.

Добрата новина е, че можем сами да си направим помада от фрезии в домашни условия и така да уловим и съхраним тяхната прелестна миризма за по-дълго време. Повече за това какво е помада и какво представлява техниката анфльораж можете да прочетете тук.

Анфльораж от фрезии

За да си направите сами помада от фрезии, ще ви трябват не малко на брой свежи цветя. Моята препоръка е да започнете с малък съд, който да побира около 9 цвята. На всеки 2 дни сменяйте повехналите цветове със свежи и ароматни, докато базата се насити достатъчно с аромата на фрезии. Нужни са около 32-36 зареждания със свежи цветове. Избирайте най-силно ароматните фрезии. Това са сортовете Freesia Single Yellow (в жълто) и Freesia Single Red (в оранжево и светлочервено). След като е готова вашата помада, я превхърлете в стъклен буркан и я съхранявайте в хладилник. Можете да я използвате както самостоятелно, така и добавена към друг козметичен продукт на маслена основа.

 

Ако от Аромагичния дневник ви е харесала или е била полезна за вас, може да я споделите с приятели.

 

Още такива записки от ароматните дневници на Валентина може да откриете .

 

Може да ви допаднат и следните публикации: